Nagy István lesz a miniszter

Nagy István lesz a miniszter

- Kategória: Hírek

Térségünk országgyűlési képviselője, Nagy István lesz az agárminisztere az elkövetkezendő hetekben megalakuló új kormánynak. Ezt Orbán Viktor jelentette be pénteken.

Orbán Viktor miniszterelnök Áder János köztársasági elnök felkérésének megfelelően az elmúlt napokban konzultációt folytatott a kormányalakításról. A konzultációs folyamat lezárult, eredményéről a miniszterelnök tájékoztatást adott a Fidesz és a KDNP elnökségének. Magyarország új kormánya az Országgyűlés alakuló ülését követő hetekben áll fel. – olvasható Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnökének MTI-hez eljuttatott közleményében.

Ebben szerepel az új kormány tagjainak névsora is. Eszerint Orbán Viktor Nagy Istvánt, térségünk országgyűlési képviselőjét kérte fel agrár- és vidékfejlesztési miniszternek. Nagy István lesz a harmadik mosonmagyaróvári agárminiszter. Ezt megelőzően Nagy Frigyes volt a Horn-kormány földművelésügyi minisztere 1996-tól 1998-ig, míg Gergátz Elemér 1991 és 1993 között töltötte be ezt a posztot.

A miniszteri felkérés kapcsán Nagy István portálunk érdeklődésére elmondta: „Mindenekelőtt szeretném megköszönni Orbán Viktor miniszterelnök úr bizalmát. Óriási megtiszteltetés számomra, hogy miniszterként részt vehetek a negyedik Orbán-kormány működésében. Az agrárium nem „csupán” munka számomra, hanem az életem. Egy nyírségi tanyára születtem és ez az egész életemre jelentősen kihat. Állategészségőrként érettségiztem Debrecen-Pallagon. Dolgoztam fejőtehenészként majd Mosonmagyaróváron az Agrártudományi Egyetemen szereztem az agrármérnöki diplomámat, később a PhD doktori fokozatomat is. Egyetemi oktatói pályafutásomat megszakítva lettem polgármester majd országgyűlési képviselő. Dolgoztam az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságának tagjaként, mostanáig a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyetteseként. Méhész vagyok, a családi méhészetemben dolgozom. Az idei tavasz az agrártárcánál is megújulást hoz. Munkámat „ Az aratnivaló sok, de a munkás kevés. Kérjétek hát az aratás urát, küldjön munkásokat az aratásra „ bibliai iránymutatás szerint kívánom végezni. A magyar mezőgazdaság a természet és környezetvédelem óriási kihívások elé néz. Mindannyiunk tudására, munkájára szükség lesz, hogy elvégezzük az előttünk álló feladatokat.” – hangsúlyozta Nagy István.

Ez is érdekelhet...

Négyen indulnak a polgármesteri helyért Mosonmagyaróváron

Hétfő délután 4 óráig adhatták le az ajánlóíveket