Illegálisan adhatták külföldieknek a hatósági áras gázolajat

Illegálisan adhatták külföldieknek a hatósági áras gázolajat

- Kategória: Hírek

Üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt folyik nyomozás egy töltőállomás dolgozói ellen, akik a gyanú szerint kenőpénzért cserébe adtak el jogosulatlanul, hatósági áron gázolajat külföldieknek. Portálunk úgy tudja, az egyik mosonmagyaróvári benzinkúton történt mindez.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tájékoztatása szerint csaknem 18 ezer liter gázolajat tankoltak jogosulatlanul, hatósági áron egy Győr-Moson-Sopron megyei benzinkúton. Külföldi autókba és kannákba is több mint 400 alkalommal jutott üzemanyag. A NAV nyomozói épp vásárláskor érték tetten csalókat.

A gyanú szerint a benzinkút alkalmazottjai főnökeik tudtával kenőpénz ellenében adták el az üzemanyagot külföldieknek. Rajtaütéskor a vevő éppen fizetett és kenőpénzt adott át. A pénzügyi nyomozók lefoglalták a helyszínen készült kamerafelvételeket és az online pénztárgépek adatait, illetve házkutatáskor 4 millió forint készpénzt is. Egy nap alatt tíz embert kihallgattak gyanúsítottként.

A nyomozás üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt folyik. A büntetőeljárással párhuzamosan adóigazgatási és jövedéki eljárás is indult.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az