Három nap, három baleset az új évben

Három nap, három baleset az új évben

- Kategória: Hírek

Az új év első három napjának mindegyikére jutott egy személyi sérüléssel járó közlekedési baleset a mosonmagyaróvári és környékbeli utakon.

Az év első napján egy Audi haladt az 1-es főúton Levél felől Hegyeshalom irányába, amikor – a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint – egy enyhén balra ívelő útkanyarulatban, a záróvonal ellenére előzésbe kezdett. Az előzés befejezése után az autó megcsúszott, a jobb oldali árokba hajtott, majd a bicikliútra csapódott. A balesetben a kocsi sofőrje könnyű sérüléseket szenvedett.

DSC_0029 DSC_0032 DSC_0033 DSC_0034

Alig több mint egy nappal később Mosonmagyaróváron, a Huszár Gál utcában történt baleset. A kora reggeli órákban egy Fiat személyautó haladt a Királyhidai út irányába, amikor a sofőr későn észlelte a kijelölt gyalogátkelőhelyen, neki balról, a bevásárlóközpont felől szabályosan áthaladó asszonyt, így elütötte. A gyalogos a baleset során súlyos sérüléseket szenvedett.

DSC_0054 DSC_0060

Néhány órával később Kimlén, a Fő utcán ütöttek el egy gyalogost. Az idős férfi kerékpárját tolva a postától akart átmenni az úton, ám egy Suzuki – vélhetően a sofőr figyelmetlensége miatt – elütötte. A gyalogos a baleset során könnyű sérüléseket szenvedett.

DSC_0014 DSC_0019

Ezen balesetek okán is a szabályok betartására és körültekintőbb közlekedésre figyelmeztet a rendőrség. A gyalogos gázolások megakadályozása érdekében a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai az idei évben is folytatják azt a tavaly már megkezdett ellenőrzést, ami során a rendőrök azt figyelik, hogy a kijelölt gyalogátkelőhelyen az úttestre lelépő gyalogos számára az autósok megadják-e az elsőbbséget.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az