Hamarosan kezdődik a Gyári út felújítása

Hamarosan kezdődik a Gyári út felújítása

- Kategória: Hírek

Hamarosan megkezdődik a mosonmagyaróvári Gyári út felújítása és parkolók építése.

Az önkormányzat finanszírozásában megvalósuló beruházás során a Gyári út páratlan oldalán összesen hatvannyolc parkolóhelyet alakítanak ki, valamint teljes szélességében újra aszfaltozzák az utat. A kivitelezésre kiírt közbeszerzést a STRABAG Általános Építő Kft. nyerte el.

Az építési munkák október 24-től indulnak és várhatóan december elejére befejeződnek. A kivitelezés ideje alatt részleges és teljes útlezárásokra kell számítani a Gyári úton. A kivitelező és az önkormányzat kéri az utat parkolásra használókat, továbbá az érintett ingatlanok tulajdonosait, hogy a munkák ideje alatt a parkolást saját ingatlanon belül szíveskedjenek megoldani, illetve a közelben meglévő parkolókat használják ezen időszak alatt. A Gyári úton hagyott gépjárműveket az önkormányzati rendészet elszállíttatja a munkák folyamatos biztosítása érdekében. A Kékcinke óvoda Gyári úti tagintézménybe járó kisgyermekek szüleit kérik, hogy lehetőség szerint távolabbi parkolókat vegyenek igénybe. Az utcában a lakossági hulladék-, zöldhulladék elszállítása előreláthatólag a szokott időben történik majd, amennyiben más időpontban válik szükségessé, az érintett lakosokat értesítik.

A forgalmas Gyári út felújítása várhatóan megterheli a környező lakóutcák forgalmát is, ezért kérik az ott élők türelmét és megértését.

DSC_3819

Ez is érdekelhet...

Makett kiállítással indul a szezon – Idén ismét Mosonban tartják a Szent István Napokat

„Indul a szezon – Tavaszt várva, nyárra készülve…”