FRONTART – Kerekes István képei óriásfotókon

FRONTART – Kerekes István képei óriásfotókon

- Kategória: Hírek

Pénteken nyílt meg hivatalosan Kerekes István rendhagyó kiállítása a Flesch Központ előtti téren, amelyet szeptember végéig láthatnak a mosonmagyaróváriak a város öt emblematikus, ismert, vagy központi helyen levő épületén a Szent István Napok alkalmából.

Kerekes István képei bejárták a nagyvilágot, tájképei, szociofotói és portréi mind- mind egy újabb lehetőség arra, hogy megörökítse, amit a szeme lát, és a szívét megérinti. Fényképezőgépe lencséjén keresztül mutatja meg, nem hagyja eltűnni „azt” a hangulatot, „azt” a pillanatot, „azt a mosolyt, és „azt” a pillantást, amely érzelmeket ébreszt, amely mindent elmond, amelytől elindul bennünk egy érzés, feltámad egy hangulat, visszatér egy rég elfelejtett pillanat és libabőrös lesz a karunk…

Kerekes István fotóművész vágya, hogy ezeken a sokatmondó arcokon, beszélő szemeken, mindent elmondó pillantásokon keresztül érintse meg azokat, akik fotóit nézik és látják.

A megnyitó vendégeit Csiszár Péter –a kiállítás ötletgazdája-, a Flesch Károly Nonprofit Kft. igazgatója köszöntötte és méltatta a fotós munkásságát.

Kerekes István jelenleg a legtöbb díjjal rendelkező magyar fotós. Szám szerint 1763. A legismertebb és legeredményesebb fényképe a Yelena című portréja, mellyel idáig 6 kontinens 53 országában 380 díjat nyert el. Ez az eredmény abszolút rekord a magyar fotográfia történetében. A Nemzetközi Fotóművész Szövetség (FIAP) adatai alapján nem csak Magyarországon, hanem világviszonylatban is egyedi eredmény ez, mivel a szövetség nem tud még egy fényképről,  amelynek ennyi díja lenne a világon. Kedvenc témái szociofotó, portré, természetfotó. 2012 májusában – első magyarként és a világon a legfiatalabb fotóművészként – megkapta a Nemzetközi Fotóművész Szövetség által a versenyfotográfia terén adományozott akkori legmagasabb szintű kitüntetést a FIAP Kiváló Művésze platina fokozatát (EFIAP/p.)  2018 augusztusában viszont átvehette – a jelenlegi legmagasabb – az Excellence FIAP/Diamond3, a Kiváló Művész gyémánt hármas fokozatot. Amikor ezt az elismerést megkapta, a világon összesen öt fotóművész birtokolta e címet, s közülük a legfiatalabb. Ugyancsak 2018 augusztusában fotós munkásságáért Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült. A hazai legrangosabb fotópályázatokon, Magyar Sajtófotó pályázat, az Év Természetfotósa pályázat, többszörösen is díjaztak (I-II-III. helyezések, különdíjak). A MAFOSZ (Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetséges) és a naturArt (Magyar Természetfotósok Szövetsége) tagja.

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar