Favágásban jeleskedtek a mosonmagyaróvári tűzoltók

Favágásban jeleskedtek a mosonmagyaróvári tűzoltók

- Kategória: Hírek

Kiválóan szerepeltek a mosonmagyaróvári tűzoltók a minap hatodik alkalommal Ropolypusztán megrendezett Országos Tűzoltó Favágóversenyen. Ez eseményt a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. szervezte, az Andreas STIHL Kft. és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület támogatásával.

A megmérettetésen a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok által delegált négyfős csapatok léptek pályára. Tizenhat csapat, három számban mérte össze erejét: egyéni szerelésben és fadöntésben, valamint a kombinált darabolásban. A leggyorsabb versenyzőnek tizennyolc másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy leszerelje, megfordítsa és újra felszerelje a motorfűrész vágószerkezetét. Az egyéni fadöntésben egy harminc centiméter átmérőjű bükköt kellett kidönteni az indulóknak úgy, hogy a talajtól tizenöt centiméter magasságban kellett vágást készíteni. A kombinált versenyszám pedig gallyazásból, darabolásból, választékolásból, hasításból és sarangolásból állt. Itt mutatkozott meg igazán a jó csapatszellem, a tűzoltók közötti összhang és a rutin. A rajt után a motorfűrész-kezelő levágott egy rönkről egy legalább három centiméter, legfeljebb nyolc centiméter vastag korongot, majd pályára léptek a többiek is. A gallyazást követően a rönköket egyméteres választékokra kellett darabolni, majd félbehasítani és sarangba rakni.

A mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltók csapatában Derzsi Tamás főtörzsőrmester, Ásványi Péter főtörzsőrmester, Kobl Károly főhadnagy és Neuberger Gábor zászlós indult a versenyen. Összetett csapatversenyben két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csapat után a harmadikak, kombinált versenyszámban is a harmadikak, egyéni fadöntésben pedig Derzsi Tamás tűzoltó főtörzsőrmester szintén a harmadik helyet szerezte meg. Az első három helyezett csapat – köztük a mosonmagyaróvári tűzoltók is – kvalifikálta magát a STIHL Országos Fakitermelői Versenysorozat országos döntőjébe.

 

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az