Első fokon fegyház az embercsempészeknek

Első fokon fegyház az embercsempészeknek

- Kategória: Hírek

Tízen ültek a vádlottak padján egy embercsempész ügyben, amiben most hozott elsőfokú ítéletet a Mosonmagyaróvári Járásbíróság. Három vádlottat bűnszervezetben elkövetett embercsempészet miatt talált bűnösnek a bíróság.

Tíz vádlottas embercsempész ügyben hozott elsőfokú ítéletet dr. Németh Csaba tanácsa a minap a Mosonmagyaróvári Járásbíróságon. A vádirat szerint 2015. áprilisa és júliusa működött a bűnszervezet, ami az illegális migránsokat Ausztriába és Németországba szállította. A vádlottak közül az első, másod és harmadrendű, illetve egy még el nem fogott szír állampolgár volt a szervező. Egyikük a migránsokat hajtotta fel és a viteldíjban állapodott meg velük. A másik három vádlott sofőröket, gépkocsikat szerzett be a szállításhoz. Többször előfordult, hogy a sofőrök szerveztek be más gépkocsivezetőket. Többször előfutó is ment a szállítmányok előtt. Az egyik legnagyobb fuvar 2015. július 129-én volt, amikor a bérelt kisteherautóban tizenkilenc szírt akartak Németországba vinni, ám az M1-es autópályán egy rendőrségi ellenőrzés során lebuktak.

A bíróság az első, másod és harmadrendű vádlottakat bűnszervezetben elkövetett embercsempészet miatt négy év tíz hónaptól öt év nyolc hónap letöltendő fegyházra ítélte, amiből kedvezménnyel sem szabadulhatnak. A többi vádlott kisebb mértékű végrehajtandó, illetve felfüggesztett szabadságvesztést kapott. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlottak enyhítésért, az ügyész pedig súlyosbításért fellebbezett.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az