Elmarad a makett kiállítás

Elmarad a makett kiállítás

- Kategória: Hírek

frissítés!!!

Dr. Árvay István polgármester az alábbi közleményt adta ki szerda délelőtt:

„Ezúton értesítem Mosonmagyaróvár város polgárait, intézményeit, civil szervezeteit, hogy az Operatív Törzs javaslatát figyelembe véve a
2020. március 15-i városi ünnepség Mosonmagyaróváron elmarad.

Arra kérek mindenkit, aki az 1848-49-es forradalom és szabadságharc
172. évfordulója emlékére meghirdetett ünnepségen koszorúzni szeretett volna,
hogy a koszorúkat 13.00 óráig vigye az emlékműhöz.
A város a koszorúk kihelyezésével kíván emlékezni.

A Mosonmagyaróvári Városi Televízióban március 14-én és 15-én
Dr. Makk Zoltán igazgató ünnepi beszéde és a Móra Ferenc
Általános Iskola A költő visszatér című műsora adásba kerül.”

 

A március 15-i városi megemlékezést megtartják, ám az április közepére tervezett nemzetközi makett kiállítást elhalasztják Mosonmagyaróváron. jelentette be dr. Árvay István polgármester hétfő délután, a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében tett megelőző önkormányzati intézkedésekről tartott sajtótájékoztatón.

Dr. Árvay István kifejtette: naponta változik a helyzet a koronavírus megfékezésével kapcsolatba n Magyarországon is. Ennek érdekében több előre meghirdetett közösségi rendezvény elhalasztásáról döntöttek. Szerencsére Mosonmagyaróváron és környékén egyelőre nem tudni fertőzöttekről. Ennek ellenére a város vezetése és a közeljövőben tervezett, nagy tömeget vonzó rendezvények szervezői egyeztettek hétfőn. A megbeszélés során úgy döntöttek, hogy az április közepére meghirdetett, már hagyományos nemzetközi makett kiállítást elhalasztják. Az eseményre több int negyven országból jelezték a részvételt, köztük több olyan területről, ahol már jelenleg járvány van. A mosonmagyaróváriak egészségének megóvása érdekében döntött az önkormányzat az esemény elhalasztásáról, emellett pedig több jelentkező is lemondta már részvételét a koronavírus járványra tekintettel. A polgármester hozzátette: hasonlóképpen döntöttek a Nyugdíjasegyetem következő előadását illetően is. Mivel ezen a rendezvényen főként a veszélyeztetett korosztály tagjai vesznek részt, ezért ezt sem tartják meg.
Nem marad el azonban a március 15-i megemlékezés. Dr. Árvay István elmondta: Mosonmagyaróváron ez az esemény nem számít különösen tömeges rendezvénynek, ráadásul szabadtéren tarják. Így, amennyiben központilag nem tiltják meg, úgy Mosonmagyaróváron megrendezik a megemlékezést. Ugyanakkor a múzeumba tervezett kísérő rendezvények elmaradnak és a koszorúzás menetét is egyszerűsítik, gyorsítják.
A polgármester hozzátette:  a szociális bizottság hétfőn döntött arról, hogy eseti anyagi támogatást nyújt a helyi háziorvosoknak és fogorvosoknak, amiből fertőtlenítőszereket és a vírus elleni védekezéshez szükséges védőeszközöket szerezhetnek be.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az