Egyelőre nem lesz új Piarista-iskola az Ipartelepen

Egyelőre nem lesz új Piarista-iskola az Ipartelepen

- Kategória: Hírek

Úgy tűnik, egyelőre nem épül meg az új Piarista-iskola az Ipartelepen. Egyebek mellett erről is szó volt napirend előtt a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki ülésén.

Záporoztak a kérdések napirend előtt a mosonmagyaróvári képviselő-testület csütörtöki ülésén. Jávor Miklós (független) felvetette: a járványhelyzet miatt bevezetett határzár nehéz helyzetbe hozott számos mosonmagyaróvári vállalkozást. A képviselő szerint noha később enyhítettek a szigorításokon, ennek híre nem biztos, hogy eljutott azokhoz az osztrákokhoz, akik rendszeresen veszik igénybe a helyi szolgáltatásokat, vagy itt vásárolnak. Ezért arra kérte a polgármestert, küldjön egy körlevelet a határmenti osztrák települések vezetőinek, amiben tájékoztatja a lazításokról. Dr. Árvay István elmondta: megfontolja ezt a javaslatot.
Vida István (MPKE) napirend előtti felszólalásában kifogásolta, hogy politikai szervezetük sajtóközleménye nem teljes terjedelmében, csak szerkesztett formában jelenhetett meg a Mosonvármegye legutóbbi számában. Hozzátette: kétoldalas közleményük fizetett hirdetésként sem kapott helyet a lapban. A polgármester elmondta: helyesli, hogy kampány időszakon kívül a városi  újságban semmi helye politikai hirdetéseknek.
Szabó Miklós (MPKE) az Ipartelepre tervezett új Piarista-iskolával kapcsolatban kérdezte a polgármestert. Dr. Árvay István elmondta: tartottak egyeztetéseket ebben a témában az elmúlt időszakban. Ezek során kiderült, hogy a jelenlegi helyzetben a korábbi nagyszabású tervek meghaladják az anyagi lehetőségeket. Emiatt a piaristák úgy döntöttek, hogy az új iskola építése helyett a jelenlegi, belvárosi  épületegyüttest újítják fel állami támogatással. Ezzel együtt egyeztetéseket is kezdtek – az ipartelepi egykori határőrlaktanya ingatlanára is vonatkozó – korábban megkötött ingatlancsere visszavonásáról is.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az