Egészségtelen a levegő minősége

Egészségtelen a levegő minősége

- Kategória: Hírek

Egészségtelen a levegő magas szálló por (PM10) koncentráció miatt Mosonmagyaróváron. Erre figyelmeztetett hétfőn honlapján az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

A szálló por magas koncentrációja miatt az Országos Közegészségügyi Központ környezet-egészségügyi igazgatóságának mérései alapján hétfőn tizenkét hazai településen, köztük Mosonmagyaróváron volt egészségtelen a levegő minősége.

Az ÁNTSZ ezért arra figyelmeztet, hogy az erre érzékenyeknél légzőszervi tünetek jelentkezhettek (köhögés, nehezebb légzés), a betegek panaszai súlyosbodhattak. A szakemberek azt javasolják az itt élőknek, hogy lehetőleg rövid ideig tartózkodjanak a szabadban, a kültéri, aktív fizikai munkát és sportolást most kerüljék. A meteorológiai előrejelzés alapján egyelőre nem várható a levegőminőség jelentős változása.
A levegő szennyezettségének egészségügyi értékelésére négy szintet különböztet meg az Országos Közegészségügyi Központ a légszennyező anyagok legfontosabb egészségkárosító hatásai alapján. Kék színnel jelölik az elfogadható minőséget, zöld a kifogásolt, narancssárga az egészségtelen, piros pedig a veszélyes.

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar