Dr. Thiesz Aletta lett az új elnök

Dr. Thiesz Aletta lett az új elnök

- Kategória: Hírek

Közgyűlését tartotta a Mozgáskorlátozottak Mosonmagyaróvári Egyesülete a minap. A szokásostól eltérően az összejövetelen nem csak a számviteli beszámoló és a közhasznúsági melléklet elfogadása volt a napirend. Az egy hónappal korábban elhunyt egyesületi elnök, dr.Thiesz József megüresedett posztját is be kellett tölteni.

A közgyűlésen Bíró Péter, a jelölő és szavazatszámláló bizottság elnöke elmondta: több jelölt neve felmerült a tagok körében, így Babos László, Kopf Judit, Sztranyovszky Attila és dr. Thiesz Aletta is. Azonban közülük csak dr. Thiesz Aletta vállalta a jelöltséget és az elnökséget, ha a tagok megválasztják. A megjelent 62 egyesületi tag szavazott az új elnökről. Nyolc érvénytelen voks mellett 54 szavazattal dr. Thiesz Alettát választották meg.

Az új elnök megköszönte a tagok bizalmát. Elmondta: amikor megkeresték az egyesület tagjai a folytatással kapcsolatban, úgy gondolta, csak akkor vállalja a jelöltséget, ha nincs más lehetőség. Nem szeretné, hogy édesapja 35 éves munkája romba dőljön, így igyekezni fog, hogy méltó utódja legyen. Célul tűzte, hogy bevonják a fiatalabb generációt, azokat a családokat is az egyesület kötelékébe, ahol mozgásfogyatékos gyermeket nevelnek. Csak így lehet az egyesületnek újabb 35 éve. –tette hozzá.

Az egyesület gazdasági vezetője – Palkovits Gusztáv – a közgyűlés végén lemondott, amit a vezetőség tudomásul vett. Az új gazdasági vezető személyéről rövid időn belül döntenek.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az