Dr. Sattler Alapítvány: Döntöttek a támogatásokról

Dr. Sattler Alapítvány: Döntöttek a támogatásokról

- Kategória: Hírek

A Dr. Sattler János Alapítvány kuratóriuma májusban hirdetett pályázatot mosonmagyaróvári székhelyű, szociális gondoskodást nyújtó civil szervezetek, önkormányzati intézmények, valamint olyan helyi fiatal tehetségek részére, akik a zene, művészet, a természettudományok, vagy sport területén jeleskednek.

A kuratórium a napokban hozott határozatot a támogatásokról, a 2,11 millió forint felosztásáról. A döntés nyomán az alapítvány idén a szociális pályázatra benyújtók közül támogatásban részesítette a Hospice – Segítő Kéz Alapítványt 1 millió forinttal a Hospice-ház létrehozásához. A KESZI Idősek Otthona 300 ezer forintot kapott napfényvédő ponyva beszerzéséhez, a Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye 200 ezret a kirándulás útiköltségéhez a Család és Gyermekjóléti Központ, Gyermekek Átmeneti Otthona 150 ezret szabadtéri játszóeszköz vásárlásához, a Reménység Autista és Autisztikus Sérültekért Alapítvány pedig 60 ezret a szállítási költségek fedezéséhez.

Az alapítvány 2017-ben a tehetség pályázatra benyújtók közül támogatásban részesítette a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttest 200 ezer forinttal a zenei kurzusokon, képzéseken történő részvételhez, Nagy Rékát 150 ezerrel támogatta a Szervátültetettek Világbajnokságán való részvételhez, Baumgartner Dánielt pedig 50 ezerrel a sportversenyekre eljutáshoz.

Az alapítvány által figyelemmel kísér tehetség, Balogh Tamás grafikusi szakképesítésének megszerzéséhez továbbá pályázaton kívüli egyszeri 150 ezer forint támogatást biztosítanak az idei évben.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az