Dr. Nagy István: „A kormány a jövőben is családközpontú politikát folytat”

Dr. Nagy István: „A kormány a jövőben is családközpontú politikát folytat”

- Kategória: Hírek

„Kiemelt figyelmet szenteltünk idén a családoknak.” hangsúlyozta pénteki, mosonmagyaróvári sajtótájékoztatóján dr. Nagy István agrárminiszter, a térség országgyűlési képviselője.

– A „Családok Éve” elnevezésű tematikus év a  családközpontú értékrendet, a gyermekbarát szemléletet, a nemzedékek közötti együttműködést állította a középpontba – tájékoztatott az agrárminiszter. Hozzátette: a kormány anyagi és erkölcsi támogatást nyújtott a fiatal házasoknak, az otthonteremtés és gyermekvállalás előtt állóknak, a nagycsaládosoknak és a munkába szülés után visszatérőknek. A családorientált gondolkodást számos országos programmal erősítették.

Dr. Nagy István kifejtette: Magyarország jövőjét a gyarapodó magyar családok biztosítják. Emlékeztetett arra is, hogy Európa és benne hazánk évtizedek óta demográfiai válsággal küzd. Földrészünk népességcsökkenését nem a migrációval, hanem cselekvő családpolitikával kell orvosolni – emelte ki. A lélekszám drámai apadását belső erőforrásokkal is meg lehet állítani. A hatékony családpolitikától függ Európa kulturális önazonosságának fennmaradása. A kormány ezért a kvótás betelepítés helyett aktívan támogatja a magyar családokat – fogalmazott a tárcavezető. A 2010 óta tartó időszakban az Orbán-kabinet megduplázta a területre fordított támogatást, évente már kétezer milliárd forint jut rá. Ez GDP-arányosan 4,9 százalék, ami a fejlett országok 2,55 százalékos átlagának kétszerese. A magyar kormány a jövőben is családközpontú politikát folytat majd. – hangsúlyozta dr. Nagy István.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az