Bozótvágóval támadt a feldühödött szlovák

Bozótvágóval támadt a feldühödött szlovák

- Kategória: Hírek

A Terrorelhárítási Központot (TEK) munkatársai és a mosonmagyaróvári rendőrök fogták el azt a szlovák férfit kedd délelőtt Rajkán, aki azt megelőzően egy bozótvágó késsel támadt a gázszerelőkre, miközben azt kiabálta: „Allah akbar”

Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a Terrorelhárítási Központot (TEK) kedd délelőtt Rajkára a Víztorony utca egyik társasházához. Úgy tudjuk, egy ott lakó szlovák férfi támad rá bozótvágó késsel az éppen a társasházhoz érkező gázkészülék szerelőkre. Portálunk beszélt a megtámadott szerelőkkel, akik döbbenten állnak a történtek előtt és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem sebesítette meg őket az őrjöngő férfi. Mint mondják: éppen megérkeztek a társasházhoz és pakolták ki a kocsiból a felszereléseiket, amikor megpillantották a közeledő férfi, kezében a méretes bozótvágó késsel. Először nem is gondolták, hogy őket nézte ki célpontként. Gyorsan rájöttek azonban, hogy feléjük tart a feldühödött férfi, aki azt kiabálta: „Allah akbar”.

DSC_3011 DSC_3020 DSC_3026

Ezután gyorsan menekülni kezdtek a támadó elől, egyikük azonban a kocsiban próbált menedéket keresni. A férfi vélhetően észrevette, ezért a bozótvágóval az autót kezdte ütni, több ablakát is betörve. A kocsiba menekült fiatalembernek közben sikerült kiszállni és elfutni. Közben a többiek hívták a rendőrséget. A támadó ezután visszament a társasházba. A szerelők nem értik, miért éppen rájuk támadt, mivel más is volt kint abban az időben az utcán. A férfit nem ismerik, ráadásul nem is hozzá mentek ki a gázkészüléket ellenőrizni.

DSC_3107DSC_3108DSC_3113

A gyorsan kiérkező rendőrök és a TEK munkatársai úgy tudjuk, a lépcsőházban fogták el a férfit, majd egy nőt. Nem kizárt, hogy a szlovák férfi a támadást megelőzően kábítószert fogyasztott.

DSC_3032DSC_3070

Kerestük a rendőrséget is az esettel kapcsolatban. A megyei főkapitányság tájékoztatása szerint bejelentés érkezett arról, hogy egy férfi bozótvágó késsel megtámadta egy szolgáltató cég munkatársait, majd megrongálta a gépjárművüket. Ezt követően a tettes a helyszínről ismeretlen helyre távozott.  A körülményekre és a felmerült információkra tekintettel a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a TEK segítségét kérte az elkövető elfogásához.  A rendőrség az adatgyűjtés során azonosította az elkövetőt
és elfogta a 26 éves rajkai férfit. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon K. R. 26 éves szlovák állampolgár ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak.

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar