Belvárosból a laktanyába költözik a Városüzemeltető

Belvárosból a laktanyába költözik a Városüzemeltető

- Kategória: Hírek

Mintegy 280 millió forintos beruházással alakított ki új műszaki telephelyet a Barátság utcai egykori szovjet laktanyában a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. Az új létesítményt csütörtökön adták át hivatalosan.

Évek óta napirenden volt a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. Régi Vámház téren lévő műszaki telepének átköltöztetése a Barátság utcai egykori szovjet laktanya területére. A régi telephelyet ugyanis már kinőtték, illetve a belvárosban lévő ingatlan kevésbé volt alkalmas erre a célra. – mondta el a csütörtöki átadási ünnepségen dr. Árvay István polgármester. Hozzátette:  a Városüzemeltető alaptevékenységei mellett az ingatlanhasznosítás is kiemelt figyelmet kap. Ennek eredményeként újult meg egyebek mellett az elmúlt években az Erkel utcai irodaház és tették rendbe az Barátság utcai egykori szovjet laktanya területét, ahol a társaság most kialakította új műszaki telephelyét.

Dr. Nagy István országgyűlési képviselő, államtitkár az eseményen arról beszélt, hogy a jelenlegi önkormányzati ciklusban valósultak meg mindazon álmok, amik beteljesülésére hosszú időn át vártak Mosonmagyaróváron. Ilyen volt a városi sportcsarnok felépülése és ilyen a Városüzemeltető új telephelye is. Hozzátette: az elmúlt időszakban szellemiségében is teljesen új, innovatív, kezdeményező a városüzemeltetés Mosonmagyaróváron. A gazdasági élet területén is nagy szerepet vállal a társaság. „Jó gazdája van a városnak, ez látszik minden területen.” – tette hozzá az államtitkár.

Az új műszaki telephely létrehozásával kapcsolatban Kosár Tibor ügyvezető elmondta: a társaság rendelkezett területekkel az egykori szovjet laktanyában, így korábban már tervek is készültek ott egy új telephely és irodaház kialakítására. Pályázati lehetőség híján azonban akkor nem kezdődött el a beruházás. A Régi Vámház téri ingatlant tavaly értékesítették. Ezzel egy időben megkezdték az új telephely kialakítását a Barátság utcában. A több mint 6 ezer négyzetméteren a meglévő három épületet felújították, valamint egy újat is építettek. Itt irodát, raktárakat, a hozzá tartozó kiszolgáló helyiségeket, műhelyt és egy nyitott tárolót alakítottak ki. A régi porta épületében létrehozott irodát és üzlethelyiséget pedig bérbeadással hasznosítják majd.

A teljes beruházást mintegy 280 millió forintba került, amit a Városüzemeltető saját forrásból finanszírozott, ám pályáztak is támogatásért, aminek elbírálása még folyamatban van. A műszaki telephelyet április elején költöztetik át a Barátság utcába. Az ügyvezető kiemelte: a Városüzemeltető székhelye és távhőszolgáltatási üzemegység azonban továbbra is a Szent István király úti egykori Sattler-villában marad.

Az átadást követő fogadáson Stipkovits Pál, korábbi polgármester méltatta a több mint huszonöt éve működő Városüzemeltető tevékenységét.

 

    

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az