Bejegyezték a  Sattler  alapítványt

Bejegyezték a  Sattler  alapítványt

- Kategória: Hírek

Még a virilisták januári összejövetelén jelentette be dr. Árvay István polgármester, hogy alapítványt hoz létre Sattler János, Mosonmagyaróvár első polgármesterének emlékét ápolandó.

A minap tartott sajtótájékoztatón közölte, hogy az alapítványt bejegyezték, s a Sattler örökösök hozzájárulásával elkezdheti tevékenységét a Dr. Sattler János Alapítvány. Első feladatként a Sattler-síremlék felújítását tervezik, Árvay szerint ugyanis a mostani síremlék nem méltó a városegyesítő polgármester emlékéhez.

Bemutatta a kuratórium tagjait is. Az alapítvány kuratóriumi elnöke Horváth László, a Vogel Noot Kft. volt vezérigazgatója. A kuratórium tagja Plutzer István, a város rendszerváltást követő első polgármestere, s Stipkovits Pál volt polgármester.

Sattler emlékén kívül a városban működő civil szervezetek javára adományokat gyűjt az alapítvány, a befolyt összeget pályázat útján juttatja el hozzájuk.

Harmadik célként évente 1-2 hátrányos helyzetben lévő tehetséges fiatal segítését tűzték ki.

Árvay István első havi fizetéséből (400 000 Ft) alapította a Dr. Sattler János Alapítványt. Gáspár Milán, az Oxygén Médiacsoport sajtótájékoztatón jelenlévő képviselője bejelentette, a televíziót és rádiókat működtető vállalkozás 500 000 forinttal támogatja az alapítványt, s erről igazoló oklevelet nyújtott át Horváth László kuratóriumi elnöknek.

Fotó: Balassa

 2015/9

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az