Advent Darnózselin

Advent Darnózselin

- Kategória: Hírek

November 30-án kezdődött a IV. Darnózseli Adventi napok. Az rendezvénysorozat magába foglalja a községi ablaknyitogatót, a gyertyagyújtást és kórustalálkozót. Advent minden napjára jutott egy-egy vállalkozó család vagy egyesület, aki részt vett az adventi kalendáriumban mint egy-egy nap kis ablaka. Díszbe öltöztetik házuk egy ablakát az adott napra és kis agapéval várják az érdeklődőket.
November 30-án volt az első községi gyertyagyújtás, Miksó Ferencné Ilus néni által felajánlott, Bem téren felállított fa előtt. Az első gyertyát a falu egyik legidősebb polgára gyújtotta meg. Az adventi gondolatokat Dr. Takács Julianna háziorvos mondta el. Már negyedik éve látogat el hozzánk Kegye János pánsíp művész, aki a gyertyagyújtás után a templomban adott koncertet.
December 7-én, a második gyertyagyújtáson a középső csoportos óvodások adták elő műsorukat és ők is gyújtották a második gyertyát. Ekkor érkezett a Mikulás a faluba, ajándékot osztva a megjelenteknek. Az eseményen a szülői munkaközösség teával, forralt borral, zsíros kenyérrel és különféle sütemény tálakkal várta a vendégeket, a befolyt összeget pedig az Óvoda Alapítvány javára ajánlották fel.
December 14-én este az adventi gondolatokat Dr. Galla Gábor esperes, plébános osztotta meg velünk, majd a Gólyavár óvoda elbűvölő műsorát hallgathattuk meg. A rózsaszín gyertyát Dr. Galla Gábor plébános a gyermekek közreműködésével gyújtotta meg. Az eseményen a Szülői Munkaközösség teával, forralt borral, zsíros kenyérrel és különféle sütemény tálakkal várta a vendégeket, a befolyt összeget pedig az Óvoda Alapítvány javára ajánlották fel.
December 21-én halászi hagyományőrzők mutatták be a pásztorjátékot, az utolsó gyertyát a falu legfiatalabb polgárának szülei gyújtották meg a betlehemi békelángról.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az