A láthatóságra hívták fel a figyelmet

A láthatóságra hívták fel a figyelmet

- Kategória: Hírek

Már hetedik alkalommal hirdette meg az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a „Látni és látszani” közlekedésbiztonsági kampányt, amihez ezúttal is csatlakozott a megyei balesetmegelőzési bizottság és a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság.

A kampány keretében a rendőrök a közelmúltban több prevenciós ellenőrzést is tartottak Mosonmagyaróváron és környékén, főként a délutáni és esti órákban, mivel a láthatóság ebben az időszakban a legfontosabb. Sajnos számos olyan közlekedési baleset történt az elmúlt időszakban, amik bekövetkezéséhez nagymértékben hozzájárult a megfelelő láthatóság hiánya. Ezért is hívták fel ennek fontosságára a biciklisek, gyalogosok figyelmét a rendőrök a kampány keretében.

A balesetmegelőzési szakemberek a gyalogosok részére világító eszközöket adtak át. A hiányos felszereltségű kerékpárok esetében az ellenőrzések során nem a büntetés volt a cél, hanem a hiányok pótlása. Így például lámpa szettel, küllőprizmával, láthatósági mellénnyel és egyéb hasznos eszközökkel látták el a bicikliseket és gyalogosokat is. Az akció során felhívták a gépjárművezetőknek figyelmét arra, hogy vegyék igénybe a kínálkozó lehetőségeket, a „Látni és látszani” kampányban, ami még december 15-ig tart.

Az ellenőrzések során fókuszban volt továbbá a járművek szélvédőjének ellenőrzése is a világító berendezéseken túl, mivel a prevenciós akcióhoz csatlakozott a Saint-Gobein is. A cég szakemberei a járművek szélvédőit vizsgálta át, majd az esetleges sérülés esetén javítási munkát végeztek el rajta. Ezen kívül hasznos ajándékokkal látták el a járművezetőket.

Az akció ideje alatt a szakemberek több száz közlekedőt láttak el tanácsokkal és láthatósági eszközökkel.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az