Dr. Sattler Alapítvány: Döntöttek a támogatásokról

Dr. Sattler Alapítvány: Döntöttek a támogatásokról

- Kategória: Hírek

A Dr. Sattler János Alapítvány kuratóriuma májusban hirdetett pályázatot mosonmagyaróvári székhelyű, szociális gondoskodást nyújtó civil szervezetek, önkormányzati intézmények, valamint olyan helyi fiatal tehetségek részére, akik a zene, művészet, a természettudományok, vagy sport területén jeleskednek.

A kuratórium a napokban hozott határozatot a támogatásokról, a 2,11 millió forint felosztásáról. A döntés nyomán az alapítvány idén a szociális pályázatra benyújtók közül támogatásban részesítette a Hospice – Segítő Kéz Alapítványt 1 millió forinttal a Hospice-ház létrehozásához. A KESZI Idősek Otthona 300 ezer forintot kapott napfényvédő ponyva beszerzéséhez, a Fogyatékkal Élők Nappali Intézménye 200 ezret a kirándulás útiköltségéhez a Család és Gyermekjóléti Központ, Gyermekek Átmeneti Otthona 150 ezret szabadtéri játszóeszköz vásárlásához, a Reménység Autista és Autisztikus Sérültekért Alapítvány pedig 60 ezret a szállítási költségek fedezéséhez.

Az alapítvány 2017-ben a tehetség pályázatra benyújtók közül támogatásban részesítette a Mosonmagyaróvári Ütőegyüttest 200 ezer forinttal a zenei kurzusokon, képzéseken történő részvételhez, Nagy Rékát 150 ezerrel támogatta a Szervátültetettek Világbajnokságán való részvételhez, Baumgartner Dánielt pedig 50 ezerrel a sportversenyekre eljutáshoz.

Az alapítvány által figyelemmel kísér tehetség, Balogh Tamás grafikusi szakképesítésének megszerzéséhez továbbá pályázaton kívüli egyszeri 150 ezer forint támogatást biztosítanak az idei évben.

Ez is érdekelhet...

Átadták a déli tehermentesítő utat

  Átadták pénteken a déli tehermentesítő utat Mosonmagyaróváron,