Újra lesz Voluta – Várják a csapatok jelentkezését

Újra lesz Voluta – Várják a csapatok jelentkezését

- Kategória: Hírek, Közélet

A „Közösen egy csónakban” című határon átnyúló projekt keretében augusztus 28-án ismét megrendezik az Interreg Voluta sárkányhajó versenyt Erre idén ingyenes a nevezés – tudtuk meg Pollhammer Jenőtől, az Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület (MVSE) elnökétől.

Az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében a szlovákiai KCK Somorja Vízisport Egyesülettel valósít meg közös projektet a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület.

Az MVSE legnagyobb rendezvényét idén az Interreg programból finanszírozásával valósítják meg. Az elnök elmondta: a helyi és környékbeli sárkányhajó csapatok bevonásával kívánják erősíteni Mosonmagyaróvár és Somorja közötti kapcsolatot, lehetőség nyílik a különböző generációk közötti kapcsolatok elmélyítésére, a közös emlékek felelevenítésére a közös vízitúrákkal

A projekt során idén beszerzett az MVSE öt kétszemélyes túrakajakot és öt négyszemélyes túrakenut, a hozzá tartozó evezőlapátokkal és mentőmellényekkel, valamint a szlovákiai oldalon egy tíz személyes felfújható kenut és egy két személyes túrakajakot vásároltak.

A projekt keretében az elmúlt évben két vízitúrát szervezett az MVSE, melyen a szlovákiai és mosonmagyaróvári túrázók vehettek részt a Mosoni-Dunán és az Öreg-Dunán. Az idei évben a szlovákiai részeket lehetett a vízen felfedezni, melynek a szervezésében a KCK Somorja Vízisport Egyesület tevékenykedett.

Az MVSE várja a csapatok jelentkezését az idei Volutára, mely a projekt méltó zárása lehet. Nevezési díj nincs az idei évben.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az