Tovább fejlesztenék a termálfürdőt

Tovább fejlesztenék a termálfürdőt

- Kategória: Hírek, Közélet

Újabb nagyszabású fejlesztések indulhatnak a közeljövőben a mosonmagyaróvári Flexum Termál & Spa-ban. Amint arról portálunkon korábban már beszámoltunk, a hosszú évtizedek után az elmúlt években jelentős fejlesztéseket hajtottak végre a mosonmagyaróvári termálfürdőben. Ennek eredményei már meg is mutatkoztak. A koronavírus járvány ellenére jelentősen nőtt a létesítmény látogatottsága. Nem csupán külföldi, de helyi vendégek is egyre nagyobb számban keresik fel a fürdőt. Az idei szezon pedig még erősebb lehet.

Amint azt Rongits Attila, a fürdő vezetője érdeklődésünkre elmondta: szerencsére egyre jobb a fürdő látogatottsága, mind a belföldi, mind pedig külföldi vendégek körében. Éppen ezért döntöttek újabb fejlesztése mellett. Ennek egyik eleme az úgynevezett Flexum Flow beruházás. Ennek során a jelenlegi fedett 33-as medencét wellness komplexummá alakítják. Ezzel együtt a meglévő 25-ös medence felét is lefedik. Ezen a részen egy csúszdaparkot szeretnének kialakítani. A fejlesztés közel 8 milliárdos beruházást jelent, amihez állami támogatásra várnak.

Emellett közel egy hektárral bővítik a termál területét. Sikerült ugyanis ekkora területet megszerezni a helyi egyetemi kartól. Az egykori növénytani tanszék helyén az épületek elbontását követően strandröplabda pálya is kialakul. Továbbá a gyógymedencék számát is szeretnék növelni, ugyanis főként a téli időszakban már kevésnek bizonyul a meglévő két medence. A meglévő szauna világot áthelyezik, az alagsori szinten három szaunás, gőzkabinos wellness részleget alakítanak ki. A vízijátszótér mellé pedig egy száraz játszóteret is létrehoznak a kisgyermekes családok igényeit is kiszolgálva ezzel.

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint