Saját céggel működtetik az arénát

Saját céggel működtetik az arénát

- Kategória: Közélet

Hosszú várakozás után elkészült végre Mosonmagyaróvár sportcsarnoka. Jelenleg a próbaüzem zajlik. Már a működtetés módjáról is döntés született.

Nagyjából másfél éve kezdődtek a munkálatok a Kossuth-gimnázium sporttelepe melletti területen. Mára pedig mindenki számára nyilvánvalóvá vált: elkészült Mosonmagyaróvár sportcsarnoka. A mintegy kétmilliárd forintos beruházáshoz 240 milliós kormányzati támogatást kapott a város. Az önkormányzati önrész mellett a többit társasági adóból kellett összegyűjtenie az MTE 1904-nek, miután a sportegyesület nyerte el ugyanis a lehetőséget a csarnok létesítésére. Az építkezés az ütemterv szerint haladt, így decemberben sor kerülhetett a műszaki átadásra is. Jelenleg a próbaüzem és a használatba vételi eljárás zajlik. Így vélhetően semmi gátja nem lesz a február 17-re tervezett ünnepélyes átadásnak.

DSC_2047

Az ötezer négyzetméteres sportcsarnok küzdőtere kézi-, kosár- és röplabda, futsal, illetve tenisz mérkőzésekre is alkalmas. Emellett három tornaterem is rendelkezésre áll. A nézők számára 728 ülő és 280 állóhely biztosított. – mondta el lapunknak Drescher Ottó, az MTE 1904 elnöke.

Hozzátette: a csarnok működtetésére korábban több lehetőség is felmerült, végül az a döntés született, hogy az egyesület látja majd el ezt a feladatot. Erre egy külön vállalkozást, a Movaréna Kft.-t alakítottak. A cég költséghatékonyság miatt kezdetben minimális létszámmal működik, ezt a tapasztalatok és az igények alapján, ha kell bővítik majd. Az elnök évi 30-35 milliós fenntartási költséggel számol, amit a tervek szerint a bérleti díjakból tudnak finanszírozni. Bérlők sorában lesz az MTE 1904 labdarúgó és kosár csapata, a Mosonmagyaróvári Kézilabda Club és számos más szabadidő sportág. Már most szinte száz százalékos a foglaltság a küzdőtéren, csupán néhány esti órára vannak még szabad helyek.   Emellett bíznak abban, hogy a törvény változás nyomán társasági adót is igényelhetnek a csarnok működtetésére. Drescher Ottó kiemelte: névadó szponzora is lesz az arénának. Ezzel kapcsolatban helyi cégekkel folynak már a tárgyalások.

Ez is érdekelhet...

Húsvétkor is figyeltek a közlekedési szabályok betartására

Fokozott közlekedési  ellenőrzést tartottak a rendőrök a húsvéti