Program a családi békéért

Program a családi békéért

- Kategória: Közélet

November 25. :A gyermektervezés nehézségei

A Gondoskodás Alapítvány a Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központtal a Program a családi békéért című pályázat keretében különböző rendezvényeket valósít meg a házasság és a család értékének népszerűsítése témakörben.

A projekt megvalósítása során az alábbi rendezvények valósulnak meg: csoportfoglalkozások 9 alkalommal,  előadás 1 alkalommal,  projektzáró családi nap.

A program alapvető célja támogatni a házasság és a család értékének felmutatását, a generációk közötti együttműködés ösztönzését, a családokat támogató társadalmi környezet kialakítását.

A csoportfoglalkozások kitérnek a fiatalok pályaválasztására, házasságra, babavárás időszakára, a szülők segítésére a gyermekvállalással és neveléssel kapcsolatos kérdésekben, a családok lelki egészségének megőrzésére, a nők társadalmi egyenlőségének előmozdítását szolgáló programokra.

A foglalkozások során nagy hangsúlyt fektetnek a kommunikációs és a konfliktuskezelési technikák megismertetésére, különösen a mediációra,

A mediáció egy alternatív konfliktuskezelési módszer. Lényege, hogy a mediátor a konfliktus szereplői között irányítja a kommunikációt, a megbeszélés folyamatát kézben tartja. Az érintettek önkéntesen vesznek részt, segít az érzelmeket kifejezni, megbeszélni, a másik fél érzelmeit megérteni és elfogadni.

A csoportfoglalkozások címei, témái:

A gyermektervezés időszakának nehézségei – Időpontja: 2015. november 25. 17 óra.

Babavárás időszakának nehézségei – Időpontja: 2015. december 16.

Helyszín: Kistérségi Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központ, 9200 Mosonmagyaróvár, Vasutas u. 10.  Az előadásokon való részvétel ingyenes!

A program az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

2015/18

Ez is érdekelhet...

Csökkent a balesetek száma – A rendőrök továbbra is kiemelten figyelnek a szabályszegőkre

Kevesebb közlekedési baleset történt az első félévben, mint