Nyári veszélyekre hívták fel a gyerekek figyelmét

Nyári veszélyekre hívták fel a gyerekek figyelmét

- Kategória: Hírek, Kistérség, Közélet

Évek óta hagyomány már a hegyeshalmi Lőrincze Lajos Általános Iskolában, hogy a tanév végén rendvédelmi napot tartanak a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársainak közreműködésével, ahol a diákok a számos érdekes program mellett hasznos ismeretekkel is gazdagodhatnak. Így volt ez most is.

Ezúttal is több mint kétszáz gyermek vett részt a rendvédelmi napon Hegyeshalomban. Az eseményt a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is Szőke Zoltán, a Hegyeshalmi Rendőrőrs körzeti megbízottja, a helyi iskolarendőr szervezete és koordinálta. A rendezvényen a rendőrkutyákat is bemutatták Winkler Károly, illetve Pinetz András közreműködésével.

A programsorozat kerékpáros közlekedési ügyességi versennyel folytatódott Reicher Ferenc, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztálya munkatársának segítségével, ezzel együtt felhívták a gyerekek figyelmét a közlekedési szabályok betartására is. A rendezvényen további érdekes előadásokat hallgathattak meg a diákoknak a nyári időszak veszélyeiről, a biztonságos internetezésről, a felelős állattartásról, valamint egyéb hasznos bűnmegelőzési tanácsokat is kaptak a gyerekek.

Az eseményen részt vett továbbá a Hegyeshalmi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Hegyeshalmi Polgárőrség, a Floyd Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány, az Ambudrone Magyar Rescue 4×4, a NOÉ Speciális Kutató-Mentő Önkéntes Tűzoltó Egyesület Pákozd, valamint Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az