Hírek

Hírek

- Kategória: Hírek

A Donnál elesettekre emlékeztek Püskin • Több mint hetven esztendővel a tragikus csatavesztés után főhajtás és tisztelet jár mindazoknak, akik életüket adták a Hazáért, a vélt vagy valós igazságokért. A kegyelet kijár mindenkinek, legyenek azok katonák vagy munkaszolgálatosok, tisztek, honvédek, tisztesek vagy tiszthelyettesek – hangzott el Püskin január 12-én, ahol tűzgyújtással, emlékező misével, hajtottak fejet a Donnál elesett magyarok előtt a 73 évvel ezelőtt történtekre emlékezve.

Szalagavató a Hallerban • A mosoni Haller-  iskola végzős növendékei szalaga­vatót tartottak január elején iskolájukban tartották meg szalagavató műsorukat. A diákok és a szülők, rokonok,  barátok megtöltötték az iskola auláját és a karzatot is. A díszes estélyi ruhába öltözött hölgyek gáláns ifjak kíséretében mutatták be tánctudásukat. A lágy, gyakran szentimentális zenére táncolt tánc az angol keringő és a bécsi walzer nagy tetszést aratott. Ezután a megjelenteket Némethné Fucsik Edit köszöntötte, majd a végzős diákoknak adott szóbeli útravalót.

haller szalagavató

Együttműködési megállapodás• Együttműködési megállapodást kötött a GYSEV Zrt. és a Rajkai Önkéntes Tűzoltó, Polgárőr és Természetőr Egyesület. A megállapodás alapján a polgárőrök mostantól fokozottan fogják ellenőrizni Rajka állomást és környékét, kiemelten figyelik a raktárakat, vasúti anyagokat és a közlekedési útvonalakat. A vasúttársaság a megbízási szerződés keretében vállalta, hogy anyagilag támogatja az egyesület működését.

A GYSEV Zrt. korábban már más polgárőr egyesületekkel is kötött együttműködési megállapodást. Egyházasrádóc és Sopron után Rajka a harmadik település, ahol a polgárőrök kiemelten figyelik a vasútállomásokat, illetve a vasút működésével kapcsolatos létesítményeket.

Állásajánlat • A Huszár Gál Városi Könyvtár a következő feladatok ellátására keres jelentkezőket: 1 fő 8 órás gazdasági ügyintézőt és 2 fő 4 órás portás- ruhatárost. Érdeklődni a következő e-mail címen lehet: hgk­mo­var@mail.hgkmovar.hu

Ötvenhatunk vásznon és papíron • A Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja és az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékéve (2016) tiszteletére a mosonmagyaróvári Gulyás Lajos Kollégium kiállítást rendez Ötvenhatunk vásznon és papíron címmel. A tárlaton láthatók lesznek festmények, fotók, fotóvászonra, csempére készített képek, tablók, plakátok,könyvek, bélyegek, bélyegívek, olvashatók lesznek versek és egyéb írások. Szóval minden, ami ötvenhatunk vásznon és papíron. (Február 17. 17 óra.)

Magyaróvári Majorok• Második, bővített kiadása jelent meg Timár Lajos Magyaróvári Majorok című könyvének a Majoroki Polgári Kör gondozásában. Az 1998 ótatelt időszak óta talált, felkutatott, a mai és a korábbi lakók által rendelkezésre bocsátott anyagokat is beépítette a helytörténész a legújabb kiadásba.

Harangszó Püskin • Néhány hónapja nem szól a harang Püskin. Az elromlott harang “újraélesztéséhez”  mindent megtesznek a település lakói. Dr. Nagy István országgyűlési képviselő anyagi támogatásával és a helyiek, az önkormányzat összefogásával Húsvétra talán ismét harangszó hívja a település lakóit a feltámadás megünneplésére.

Tovább szépül az iskola Bezenyén • Ismét eredményes volt a szülői összefogás a Bezenyei Horvát-Magyar Kéttan­nyelvű Általános Iskolában. Ezúttal az öltözőpadokat csiszolták és lakkozták le dolgos kezek, és a folyosó fala is frissítő festést kapott. A diákok hálásan és örömmel vették birtokba  megszépült környezetüket.

Fekete István irodalmi vetélkedő • Névadója születésnapja alkalmából a Fekete iskola ismét megszervezte a területi kompetencia alapú irodalmi csapatversenyt. A játékos feladatokból álló prózamondó vetélkedésen 7 iskola 13 csapattal, közel 40 tanulóval vett részt. A versenyzőknek Fekete István életéből, munkásságából kellett felkészülniük. A 3-4. osztályosok korcsoportjának versenyét az Ujhelyi iskola Kóródi Nóra, Sztranyovszky Szabina, Zsitny Melinda összetételű csapata nyerte. Az 5-6. osztályosok között a mosonszolnoki iskolások bizonyultak a legjobbnak. Csapattagok: Béli Veronika, Kovács Bálint, Kánai Benedek. A 7-8. osztályosoknál is a mosonszolnokiak nyertek Pék Panka, Haller Martin, Pacsuta Dóra összetételű csapattal.

Bál Mosonban • A Mosoni Polgári Kör február 20-án tartja hagyományos farsangi bálját a Haller-iskolában. Jegyek a Zsuzsa Optikában (Szent István kir. u 84., az Art Galériában (Kötélgyártó u. 7.), valamint a Lengyár-Gumiszervizben (Lengyári u. 15. tel: 06-70-3312646) alatt igényelhetők!

mosoni

Új kisbusz Darnózselin • Pályázati pénzből új kisbuszt vásárolt a darnózseli önkormányzat. Azon kívül, hogy ezután ezzel szállítják a novákpusztai és a kimlei iskolásokat a darnai iskolába, a civil szervezetek is igénybe vehetik azt.

 

 

 

 

 

 

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar