Ma 2017. december 16. szombat, Etelka, Aletta napja van. Holnap Lázár, Olimpia napja lesz.
Supermoto: második a bajnokságban Kiss Barna

Supermoto: második a bajnokságban Kiss Barna

Lezárult a Magyar Motorsport Szövetség Supermoto kupasorozat 2016-os szezonja, melynek S2-es kategóriában második helyett szerzett Kiss Barna „Börni”. A tavalyi összetett győzelem után, így nem sikerült a címvédés a mosonmagyaróvári motorosnak. Az Arrabona Motorsport egyesület versenyzője a Mosonvármegyének értékelte a viszontagságos versenyszezont.

- A hírek szerint igazán nehéz esztendőn vagy túl. Hogyan élted át a versenyévadot?

- A szezon első versenyén elszenvedett bukás miatti csekély pontszerzés már akkor megpecsételte az idei szezont, hiszen borzasztó szorosak a versenyek. A második fordulón a technikai paraméterek beállítása nem sikerültek, ott emiatt csak egy 5. hely lett meg. A harmadik megmérettetésre, helyére kerültek a dolgok és ha nehezen is, de sikerült az 1. helyen végeznem. Itt felcsillant a remény, hogy elérhető lehet a győzelem a végelszámolásnál. Sajnos nem sikerült…  A negyedik fordulóra már az új Husqvarnával érkeztünk tele kérdőjelekkel, hogy mennyire versenyképes az új csomag, illetve mennyi időbe telik ráérezni a 2017-es technikára. Az eredmény pedig egy 2. hely lett. Az ötödik futamon semmi kérdés nem maradt megválaszolatlanul, abszolút 1.helyen végezetem. A hatodik megrendezett viadalon nagyon nagy izgalmak között pár ezred másodperccel, de lecsúsztam az első helyről így 2. lettem.

- Szerintem szenzációs siker ez is, mégsem tűnsz felhőtlenül boldognak.

- Keserédes a végeredmény, ugyanis 9 ponttal maradtam le a kupagyőzelemről. Így visszatekintve az idei évre úgy érzem, kihoztam magamból a maximumot. Amit lehetett megtettem.

- Mire számítasz a folytatásban? Hogyan töltöd a versenymentes időszakot?

– Technikai sportról van szó, így jó lenne minél több, vagy egy tőkeerős szponzort is magam mögött tudni jövőre. 2017-ben folytatjuk azt az utat, amin teljesen jó irányba haladunk. A télen rengeteg edzés, munka és mentális felkészülés vár rám. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani a családomnak és a támogatóimnak, hogy mindvégig segítettek és mellettem állnak.