Ma 2018. január 17. szerda, Antal, Antónia napja van. Holnap Piroska napja lesz.
Februárban csarnokavató

Februárban csarnokavató

Három napos programsorozattal, hivatalos ünnepséggel, sportgálával, nagykoncerttel és bajnoki kézilabda mérkőzéssel avatják fel Mosonmagyaróvár új sportcsarnokát február közepén. A kivitelezők az utolsó simításokat végzik a létesítményen, ezt követi a két hónapos próbaüzem. Az üzemeltetés mikéntje még kérdéses.

Külső szemlélő számára is jól láthatóan a végéhez közeledik a városi sportcsarnok építése. Nagyjából másfél éve zajlanak a munkálatok a gimnázium sporttelepe melletti területen, miután aláírta a kivitelezési szerződést a csarnok megépítéshez a Mosonmagyaróvári Sportcsarnok Építési Konzorcium. A mintegy kétmilliárd forintos beruházáshoz 240 milliós kormányzati támogatást kapott a város. Az önkormányzati önrész mellett a többit társasági adóból kellett összegyűjtenie az MTE 1904-nek, miután a sportegyesület nyerte el a lehetőséget a csarnok létesítésére.

DSC_1062

Az építkezés az ütemterv szerint halad, így előreláthatólag december elején sor kerül a műszaki átadásra. – tudtuk meg Árvay István polgármestertől. Elmondta: jelenleg belső burkolási, festési munkálatok, illetve külső tereprendezés zajlik. Sajnos a mobilnézőtér tervezési okok miatt mégsem valósul meg, mivel az oszlopoktól innen a küzdőtérnek csak egy része látszott volna. Így itt állóhelyeket alakítanak ki. A fő lelátó körülbelül nyolcszáz férőhelyes lesz.

DSC_1036

A decemberi műszaki átadást a használatba vételi eljárás és a próbaüzem követi, ami várhatóan két hónapot vesz igénybe. A csarnok ünnepélyes megnyitóját február 17-én, pénteken tartják. Az egész hétvége az új létesítményről szól majd, hiszen másnap, szombaton itt tartják a városi sportgálát, amit egy nagykoncert követ. Vasárnap pedig egy kézilabda bajnoki mérkőzést rendeznek, amit ezúttal ingyenesen nézhetnek meg a szurkolók. Ezzel a sportcsarnok minden funkcióját kipróbálják majd.

DSC_1023

A csarnok befejezéséhez szükséges források rendelkezésre állnak. A sportegyesületnek az év végére sikerül összegyűjtenie a szükséges társasági adót. A felhívások és megkeresések eredményeként a helyi kis-, közép- és nagyvállalkozások egyaránt az ügy mellé álltak és segítették a sportcsarnok megvalósulását.

DSC_1055

Árvay István elmondta: a csarnok üzemeltetésének módja még kérdéses. Eredetileg úgy tervezték, hogy az Intézményi Működtető és Gazdálkodási Szervezet (IMGSZ) látja majd el ezt a feladatot. Időközben azonban felmerült, hogy egy törvény változás okán a jövőben a csarnok üzemeltetésére lehet társasági adót igényelni. Ez a lehetőség nagy terhet venne le az önkormányzat válláról, így most azon gondolkodnak, hogy az üzemeltetésből sem lenne célszerű kihagyni a sportegyesületet.

Képgaléria

DSC_1055DSC_1023DSC_1062