Újabb segítség a mentőknek

Újabb segítség a mentőknek

- Kategória: Hírek

Országosan is kiemelkedő a mosonmagyaróvári mentőautók eszközeinek felszereltsége köszönhetően a Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány tevékenységének. Az alapítvány az idei évben is több mint egymillió forinttal segítette a mosonmagyaróvári mentők munkáját.

Amint azt Medvácz Péter az alapítók egyike, az alapítvány tagja lapunknak elmondta: a szervezet célja, hogy tevékenységükkel a kistérségekben élők gyorsabb és szakszerűbb ellátását segítsék, illetve javítsák a mentők munkakörülményeit. Az elmúlt években több millió forint értékben adtak át mentés- és biztonságtechnikai eszközöket a mentőállomásnak. Így tettek idén is, hiszen több mint egymillió forint értékben segítették ezúttal is a mosonmagyaróvári mentőállomás munkáját. Egy helyi vállalkozás segítségével például gyógyszeradagoló pumpákat szereztek be közel 400 ezer forint értékben, valamit segítették a mentőállomás külső homlokzatának megújítását is. Adományokból és adó egyszázalék felajánlásokból egyebek mellett téli pulóvereket vásároltak a mentőállomás munkatársainak 350 ezer forint értékben, két új ágyat a pihenő szobába, aminek költésge szintén meghaladta a százezer forintot. Beszereztek továbbá sürgősségi ollókat a mentőautókba, illetve több kollégájuk szakmai továbbképzését támogatták. A Szent Kristóf Mentőalapítvány továbbra is szeretné segíteni a mosonmagyaróvári mentők munkáját. Jövő évi terveik közt szerepel például a mentőállomás udvari térkövezésének kijavítása.

A Szent Kristóf Mosonmagyaróvár és Kistérsége Közhasznú Mentőalapítvány tevékenységét az adó egy százalékok mellett bárki segítheti felajánlásokkal, támogatásokkal. Az alapítvány adószáma: 18028836-1-08, illetve számlaszáma: 58600214- 11169262. További információ a www.szentkristofalapitvany.hu internetes oldalon.

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az