Szeretnék hazavinni Rubinát

Szeretnék hazavinni Rubinát

- Kategória: Hírek

Óriási próbatétel elé állította a sors a tizenegy éves mosonmagyaróvári Rubinát és szüleit, Molnár Erzsébetet és Lencse Gábort. Ahelyett, hogy kislányuk kortársaihoz hasonlóan iskolába járna és barátaival játszana, ágyhoz kötött, szülei pedig felváltva őrzik és ápolják a nap minden percében. Rubina súlyos betegségben szenved, állapota az utóbbi időben drasztikusan romlott. Szülei próbálnak mindent megtenni kislányukért, ám az elmúlt évek megpróbáltatásai miatt nagyon nehéz helyzetbe kerültek. Most segítségre várnak, hogy gyermeküket otthon ápolhassák.

A kislány négy hónapos korában jelentkeztek a betegség első tünetei. Görcsrohamok jöttek rá, később pedig már szinte meg sem tudott mozdulni a kiságyban. – meséli az édesanya. A szülők azonnal orvoshoz fordultak, a vizsgálatokat követően közölték velük a szörnyű diagnózist: Rubina agysorvadásban szenved. A szülők az elmúlt években Budapesttől Debrecenig számos kórházat és gyermekorvost megjártak kislányukkal, ám állapota folyamatosan romlott. Mivel Rubina huszonnégy órás felügyeletet igényel, édesanyja dolgozni sem tudott. Hónapokat töltött Budapesten, hogy folyamatosan kislánya mellett lehessen. A lelki és fizikai terhek mellett óriási anyagi megterhelést is jelentett a családnak. Gyógytornászt is fogadtak, hogy a kislányt ne kellejen minden alkalommal szállítani. Mindezek miatt nem tudták már fizetni lakásuk törlesztő részletét, így időközben elárverezték otthonukat. Jelenleg a nagymamánál a garzonban laknak, aki szintén munkát vállalt, hogy meg tudjanak adni mindent a kislánynak.

Az elmúlt hónapban azonban újabb nehézséggel kellet szembenézniük. Nagymértékben romlott Rubina állapota. A győri kórház intenzív osztályára került, ahol egy hónapon át kezelték. Gégemetszést kellett végrehajtani rajta, hogy lélegezni tudjon és táplálni is már csak szondán keresztül tudják. A gyermeket a napokban szállították át a mosonmagyaróvári Karolina Kórházba. Még körülbelül egy hetet lesz az intézményben, ez idő alatt szülei megtanulják, miként táplálhatják, ápolhatják kislányukat és segíthetik légzését. Azóta folyamatosan a kórházban gyermekük ágya mellett vannak. Ahhoz, hogy hazavigyék, szükségük van több műszer és eszköz beszerzésére, ami százezres kiadást jelent. Erre azonban a családnak nincs pénze, így most jó szándékú segítőkben bíznak, hogy hazavihessék beteg kislányukat.

„Soha nem adjuk fel a reményt. A doktornő is azt mondta, ne adjuk fel. Hiszem, hogy meggyógyulhat még a kislányunk.” – hangsúlyozta az édesanya. Ám ehhez szükségük van arra, hogy minden feltételt megteremtsenek és ápolhassák Rubinát.

Aki segíteni szeretne a kislány családján, a 30/831-2843-as telefonszámon tudja felvenni a kapcsolatot velük.

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar