Szemét közé dobták a kiskutyát

Szemét közé dobták a kiskutyát

- Kategória: Hírek

Egy kukában kezdte az életét, de talán – a lelkes állatvédőknek köszönhetően – rendeződik a sorsa annak a kiskutyának, akit a minap dobtak ki lelketlen emberek a szemétbe az egyik Mosonmagyaróvár melletti településen.

Az eset érthetően óriási felháborodást keltett a közösségi oldalon, miután az állatvédők ideiglenes befogadót kerestek a kidobott kölyökkutyának. Éppen ezért sem írjuk le a település nevét, ahol az eset történt. A hét első felében lett figyelmes egy arra járó a szemét közül hallatszó hangokra, nyüszítésre. Közelebb érve látta, hogy az apró kutya kölyök küzd az életéért a hulladékok között. Rögtön megfogta és az állatvédőkhöz vitte a kis ebet. – tudtuk meg Légrádi Balázstól, a mosonmagyaróvári Menedék Állatvédő Egyesület aktivistájától.

Elmondta:  a körülbelül nyolc hetes staffordshire terrier nagyon legyengült állapotban volt, emellett súlyos bőrbetegség és bolhafertőzés is kínozta. Az alapítvány munkatársai azonnal állatorvoshoz vitték, ahol megkapta a szükséges kezeléseket, amiket továbbiak követnek majd az elkövetkezendő időszakban, hogy a kiskutya teljesen felépüljön. Ideiglenesen Légrádi Balázsék fogadták be a kölyköt és ápolják folyamatosan öt másik kutyájuk mellett. Időközben felvették a kapcsolatot egy másik állatvédő szervezettel, akik vállaltak a kiskutya további gondozását és gyógykezelést, majd megfelelő, szerető gazdához juttatását.

kutya002

Még a sokat látott állatvédőket is megdöbbentette ez az eset, hogy ilyen módon próbáljon valaki megszabadulni a nem kívánt szaporulattól. Az alapítvány munkatársai számára egyelőre a legfontosabb feladat a megfelelő ellátása volt. Időközben a közösségi oldalon nagy összefogás szerveződött – több felajánlás is érkezett a nyomravezetői díjra -, hogy megtalálják az állatkínzót. Légrádi Balázs azt mondja: vannak már információik a feltételezett elkövetőről és azzal kapcsolatban is, hogy esetlegesen szaporító telep működik az érintett településen. Egyelőre azonban pontos információkkal nem rendelkeznek. Fontolgatják továbbá, hogy rendőrségi feljelentést is tesznek az ügyben.

kutya001  kutya003

Ez is érdekelhet...

Makett kiállítással indul a szezon – Idén ismét Mosonban tartják a Szent István Napokat

„Indul a szezon – Tavaszt várva, nyárra készülve…”