Rendhagyó újévköszöntő jurtában

Rendhagyó újévköszöntő jurtában

- Kategória: Hírek

A cím nem teljes mértékben releváns, mert a Tengri Íjász és Hagyományőrző Egyesület esetében inkább az számítana rendhagyónak, ha valamiért egy agyonfűtött szobában köszöntenénk az újévet. A természet közeli életmódra való törekvés mást diktál számunkra.

Tehát mindenkit szeretettel várunk 2015 január 10-én (szombaton) az ún. “csikuszon”, azaz a Bicó vendéglő és a színpad közötti részen a Mosoni-Duna partján.

Az egyesület tagjai itt egy ősmagyar jurtát állítanak fel, ahol az érdeklődők a gyakorlatban alkothatnak fogalmat őseink életmódjáról, előadást hallgathatnak származáselméleteinkről, a népvándorlás-honszerzés időszakáról, eleink harcmodoráról, szakrális-és egyéb szokásairól. Gyerekek és felnőttek egyaránt íjászkodhatnak is. Aki pedig elég bátorságot és kitartást érez magában, az ott is aludhat a fűtött jurtában.

Kötött program nem lesz, reggeltől bárki odajöhet, sőt, ha előre bejelentkezik, akkor egy olyan ételt is megkóstolhat, ami több mint 2000 éves recept alapján készült. A gyengébb idegzetűek kedvéért: ebben az ételben nincs semmilyen félelmetes anyag: marhahúsból és zöldségfélékből készül, különleges fűszerezéssel. Emellett természetesen lesz forralt bor és a saját magunk által gyűjtött szárított gyógynövényekből készült tea is. Szlovákiai tagjaink is itt lesznek, akik egyben a szenci Piccard Búvár Clubot is képviselik. Ők, mint minden évben, idén is megfürdenek a Dunában, akinek ehhez kedve van, és persze megfelelő edzettséggel is rendelkezik, velük tarthat. Ez természetesen fakultatív program, tehát senkinek nem kötelező!

Jelentkezés és információ: Bognár Árpád elnök: 0630 411 4038, Kovács Margit titkár: 0630 210 5211.

2015/1

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar