Nem a gyermekosztálynak gyűjtenek

Nem a gyermekosztálynak gyűjtenek

- Kategória: Hírek

Az elmúlt napokban több fórumon és a közösségi oldalon is felvetődött, hogy ismeretlenek Mosonmagyaróváron többeket is felhívtak azzal, a Karolina Kórház újszülött osztálya részére gyűjtenek adományokat.

Amennyiben valaki vállalta a 3 ezer forintos segítség befizetését, néhány órán belül megjelent a megadott lakcímen egy futár, a pénzt követelve. Sokaknak gyanússá vált ez a fajta adománygyűjtési mód, ezért kételkedtek annak valódiságában.

Portálunk megkereste a Karolina Kórház főigazgatóját ezzel kapcsolatban. Dr. Bertalan István elmondta: hozzájuk is több megkeresés érkezett emiatt.  Korábban felvette a kapcsolatot a kórházzal egy alapítvány és felajánlotta segítségét az adománygyűjtéshez a gyermekosztály részére megfigyelő monitorok vásárlásához. Erre júniusban szerződést is kötöttek az alapítvánnyal. Azóta viszont semmiféle visszajelzés és pénz sem érkezett a kórházhoz ettől a szervezettől. Az elmúlt napokban érkezett telefonos megkeresések nyomán szerzetek tudomást az alapítvány adománygyűjtési módjáról, amivel a kórház vezetése nem ért egyet. Ráadásul nem is arra célra várták az adományokat, amivel az alapítvány munkatársai megkeresték az embereket.  Éppen ezért azonnali hatállyal felmondták a szerződést a szervezettel. A kórház vezetése felhívja a figyelmet arra, hogy a továbbiakban valaki ilyen indokkal próbál adományt gyűjteni a Karolina számára, azt nem az intézmény segítésére teszi.

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar