Megcsúsztak a lefagyott úton

Megcsúsztak a lefagyott úton

- Kategória: Hírek

Két nap alatt két autó is megcsúszott, majd felborult a reggeli lefagyott úttesten Mosonmagyaróvár környékén.

Egy Fiat személyautó haladt az 1-es számú főút felől Mosonszolnok irányába hétfő reggel, amikor a lefagyott úttesten a kocsi megcsúszott. Az autó ezután lehajtott az útról, megpördült, majd tetejére borulva a szántóföldön állt meg. A sofőr használta a biztonsági övet, így sértetlenül szállt ki a kocsiból.

DSC_0009DSC_0008DSC_0005DSC_0011

Hasonló balesetet történt alig egy nappal korábban, vasárnap reggel Dunasziget és Halászi között is. Itt egy Skoda csúszott meg a síkos úttesten, majd az útról lehajtva megpördült és szintén a szántóföldön állt meg. A sofőr itt is megmentette a sérülésektől bekapcsolt biztonsági öv.

DSC_0027 DSC_0038 DSC_0035 DSC_0028

Ez a két baleset is azt bizonyítja, hogy az autósok közül sokan nem készültek fel a téli időjárással megváltozott útviszonyokra. A rendőrség éppen ezért még nagyobb óvatosságra inti a közlekedőket. Fokozottan kell például figyelni a reggeli órákban, amikor még száraz időben is sok helyen lehetnek lefagyott részek az utakon. Emellett fontos elindulás előtt bekapcsolni a biztonsági övet, ami egy baleset során akár használója életét is megmentheti.

Ez is érdekelhet...

Makett kiállítással indul a szezon – Idén ismét Mosonban tartják a Szent István Napokat

„Indul a szezon – Tavaszt várva, nyárra készülve…”