Létrafutás, asszonycipelés és talicskatolás

Létrafutás, asszonycipelés és talicskatolás

- Kategória: Hírek

Az ország agrár felsőoktatási intézményeinek hallgatói mérik össze tudásukat az április 7-én pénteken és 8-án, szombaton negyedik alkalommal megrendezendő Gazdász Bajnokságon a mosonmagyaróvári egyetemi karon.

A helyi Mezőgazdaság- és Élelmiszertudomány Kar hallgatói önkormányzata 2014-ben azzal a céllal hívták újra életre a rendezvényt, hogy felelevenítsék a 100 évvel ezelőtti hagyományokat, ám a mai korhoz igazodva, egy modernebb gazdász bajnokságot szervezzenek. A szervezők célja, hogy közelebb hozzák a várost a hallgatókhoz, az egyetem és a város kapcsolatát erősítve új színt vigyenek a fiatalság mindennapjaiba.

Az első napon a csapatok bemutatkozására, tudományos előadásokra, vetélkedőkre, hagyományos hallgatói vetélkedősorozatra kerül sor. Másnap mérik össze tudásukat a hallgatók a parasztolimpián, ahol lesz körbála állogatás, kukoricamorzsolás, fűrészelés, talicskatolás, lopózás, Zetor húzása, petrencerúd tartás, sodrófahajító verseny, vetőmag válogatás, létrafutás, taliga szlalom, célba dobás krumplival, asszonycipelés, paraszt Formula 1, gumicsizma lerúgó verseny, diákdékán és agrár szépe választás is.

A versenyek mellett egyéb háttérprogramok is várják az érdeklődőket, így például traktor kiállítás, kajakozás a Vár-tavon, az Óvári Gazdász Néptáncegyüttes fellépése és „Öreg Gazdász találkozó”.

gazdaszbajnoksag_plakat_final

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar