Háromszor is betörtek a műterembe

Háromszor is betörtek a műterembe

- Kategória: Hírek

Vádemeléssel zárult annak a két helyi fiatalnak az ügye, akik egy mosonmagyaróvári családi házba háromszor is visszatértek lopni.

A nyomozás adatai szerint még márciusban, az éjszakai órákban ismeretlen tettesek egy mosonmagyaróvári családi ház udvarára bemásztak, majd a házhoz tartozó, de az udvarból nyíló műterem ajtaját berúgták és onnan egy olajfestményt loptak el. Másnap – a korábban betört ajtón keresztül – újra bementek a házba, ekkor különböző használati tárgyakat, kozmetikai termékeket és festőkellékeket loptak. A tolvajok négy nappal később ismét próbálkoztak, a hajnali órákban a műterem csukott ablakát benyomva jutottak be az épületbe, ahonnan az egyik szekrényben tárolt táskából pénztárcát – benne készpénzt – órát, ékszereket és egy gitárt is elvittek.

A mosonmagyaróvári nyomozók még azon a napon beazonosították és elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható Ny. Roland 25 éves és H. Márió 22 éves helyi lakosokat. A két fiatal férfit a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra előállították és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként kihallgatták. A gyanúsítottak részben elismerték a bűncselekmények elkövetését. Az eljárásban a rendőrök Ny. Rolandot a bűncselekmény helyszínén is kihallgatták, ennek során a 25 éves férfi megmutatta, hogy hova rejtette el a házból ellopott gitárt. A nyomozók a hangszert lefoglalták és a tulajdonos részére visszaadták.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

3_1204 5_905

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az