Harmadszor is fogyatékosság-barát lett a Nolato

Harmadszor is fogyatékosság-barát lett a Nolato

- Kategória: Hírek

Harmadszor nyerte el a Fogyatékosság-barát Munkahely címet a Nolato Magyarország Kft., ami idén a megváltozott munkaképességű dolgozók számára biztosított fizikai és infokommunikációs környezet akadálymentesítésért különdíjban is részesült. A mosonmagyaróvári székhelyű cég 2011 óta foglalkoztat megváltozott munkaképességű dolgozókat.

A mosonmagyaróvári cég 2011-ben hozott létre saját forrásból egy akadálymentesített gyártóterületet, kifejezetten megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatására. Az elmúlt két évben a vállalat célja volt a fogyatékos munkatársak által előállított termékek számának bővítése annak érdekében, hogy több megváltozott munkaképességű dolgozót tudjanak foglalkoztatni. Ennek eredményeként a terméktípusok száma a kezdeti egyről tizennégyre emelkedett. Az optimális fizikai feltételek megteremtése mellett kiemelt figyelmet fordítottak az infokommunikációs akadálymentesítésre is. Nyolc siket és nagyothalló munkatársuk részére biztosítanak jelnyelvi tolmácsszolgáltatást. Tíz vak, alig, illetve gyengén látó dolgozó számára felolvasást biztosítottak évente több alkalommal a különféle oktatások és ünnepségek során. Az elmúlt két évben több megváltozott munkaképességű dolgozót is sikerült integrálniuk a vállalat más részlegeibe. Új fejlesztés, hogy videó tolmácsszolgáltatást telepítettek a részlegvezető számítógépére, aki így távolléte esetén is kommunikálni tud munkatársaival. Tizenkét hallássérült, nyolc látássérült és tíz szervi problémákkal küzdő munkatárs alkatrészek gyártásában és összeszerelésében vesz részt.

A Fogyatékosság-barát Munkahely címet először 2012-ben ítélték oda a Nolatonak, a két évre adományozott cím viselését szigorú szakmai auditot követően 2014-ben újabb két évre engedélyezte a vállalkozásnak a díj kuratóriuma. Idén pedig harmadszor is elnyerte a címet a Nolato. Az elismerést a Nemzeti Erőforrás Minisztérium, az American Chamber of Commerce in Hungary, a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és a Salva Vita Alapítvány közösen ítéli oda a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő munkáltatóknak.

Ez is érdekelhet...

Szigetköz Félmaraton és Futókörök Napja áprilisban

Két nagyszabású sport rendezvényt is tartanak áprilisban Mosonmagyaróváron.