Fekete István irodalmi verseny

Fekete István irodalmi verseny

- Kategória: Hírek

A Mosonmagyaróvári Fekete István Általános Iskola névadója születésének évfordulója alkalmából idén is megrendezte hagyományos területi kompetencia alapú irodalmi csapatversenyét. A mai kor igényeinek megfelelően átalakított versenyükkel tisztelegnek minden évben Fekete István emléke előtt, felidézik, hogy a neves író Mosonmagyaróváron végezte el a Gazdasági Akadémiát.

Az idei megmérettetésre 7 iskola 14 csapata jelentkezett, közel 50 tanulóval. A vidám, játékos feladatokból álló vetélkedőn a következő eredmények születtek:

A 3-4. osztályos korcsoport 1. helyezettje a Mosonszolnoki Általános Iskola csapata lett. A csapat tagjai: Vedrődi Benedek, Kovács Bálint, Kánai Benedek. A második helyet a Fekete-iskola, a harmadikat pedig a Bolyai-iskola csapata érte el. Különdíjat a halleros diákok kaptak a zsűritől.

Az 5-6. osztályos korcsoport 1. helyezettje szintén a mosonszolnoki iskola csapata lett. A csapat tagjai: Artner Ines, Pék Panka, Béli Veronika. Másodikok itt is a feketések, harmadikak pedig a dunakiliti iskolások lettek.

A 7-8. osztályos korcsoport 1. helyezettje a Móra-iskola csapata lett. A csapat tagjai: Erdős Fanni Júlia, Stefán Maja, Bognár Krisztián. A 2. helyezést a Fekete-iskola, a 3. helyezést a mosonszolnoki iskola diákjai szerezték meg.

2015/3

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar