Elismerések a magyar kultúra napján

Elismerések a magyar kultúra napján

- Kategória: Hírek

2015. január 22-én, a magyar kultúra napján a Fehér Ló Közösségi Házban tartottak rendezvényt. Az ünnepség a Himnusz közös eléneklésével kezdődött, majd beszédet mondott Dr. Iváncsics János alpolgármester, amelyben köszöntötte az egybegyűlteket, és kiemelte, hogy a mindennapi életben is fontos szerepet játszik a kultúra, fontos annak szeretete és ismerete.

Ebben az évben a Mosonmagyaróvár Város Kultúrájáért díjat Pintér Éva festő, grafikus vehette át Iváncsics János alpolgármestertől, munkássága elismeréséért. Pintér Évát Tuba László korábbi díjazott éltette beszédjében. Bárdos Gábor Somorja polgármestere is gratulált a díjhoz, és még sok alkotással teli évet kívánt Pintér Évának. A díjazottról kisfilmet vetítettek le, amelyben barátai beszéltek munkásságáról, a művészeti életben betöltött fontos szerepéről.

Polgármesteri elismerésben részesült Thullner István helytörténész A száz éves az Ipartelep című könyvéért, s elismerő oklevelet vehetett át Reisinger Attila a 20. század valósághű sorsfordító eseményeinek megörökítéséért.

A díjak átadása után tánc, zene és vers következett. Az ünnepséget a Mosonyi Mihály Zene Iskola növendékei zárták.

(A.M.)

2015/2

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar