Egyenlő béreket akarnak

Egyenlő béreket akarnak

- Kategória: Hírek

A választókerületben is kezdetét vette a Jobbik béruniós aláírásgyűjtése. – jelentette be Jávor Miklós, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje Mosonmagyaróváron tartott sajtótájékoztatóján.

Jávor Miklós hangsúlyozta: az aktivistáikkal minden alkalmat megragadnak arra, hogy Mosonmagyaróváron és a választókerület településein minél többen tudják a kezdeményezést aláírásukkal támogatni. A képviselőjelölt összefoglalva a béruniós aláírásgyűjtés céljairól és jelentőségéről elmondta: a Jobbik március 14-én közép-európai partnereivel európai polgári kezdeményezést indított, hogy az Európai Bizottság tegye meg a szükséges lépéseket az újonnan csatlakozott tagállamok bérfelzárkóztatásához. A Jobbiknak és hét kelet-közép-európai szövetségesének egy év alatt egymillió aláírást kell összegyűjteni ahhoz, hogy az Európai Bizottság kötelező érvénnyel foglalkozzon a Bérunió kérdésével. A képviselőjelölt szerint történelmi siker, hogy pártja ellenzékből olyan ügyet tudott felkarolni és az Unióban sikerre vinni, amelyet a kormány lehetetlennek nevezett.

Jávor Miklós hozzátette: egy hazai munkás jelenleg a nyugat-európai szint negyedét keresi. „Cél, néhány év alatt elérjük el, hogy egy tisztességes munkás, alkalmazott 300 ezer forint körüli nettó bért vihessen haza. Mára egyértelművé vált: Magyarországnak és térségünk államainak már nem lehet más célja, mint hogy a képzés, az oktatás és a kutatás–fejlesztés színvonalának emelése által magasabb szinten lépjenek be a globális termelési értékláncba és tudásukkal versenyezzenek a világgazdaságban. Ezért szervezi a Bérunió gondolatköre köré a gazdaság- és társadalom stratégiája jelentős részét a Jobbik.” – hangsúlyozta Jávor Miklós. Mint mondta: fő céljuk, hogy mindenki a szülőföldjén boldogulhasson.

21458377_1419360554768249_2021670204_o

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az