Diplomaosztó ünnepség az agráregyetemen

Diplomaosztó ünnepség az agráregyetemen

- Kategória: Hírek

Százhárom hallgató tett záróvizsgát a minap a mosonmagyaróvári agráregyetemen, s vette át diplomáját január közepén. A kar oktatási struktúrája szerint évente két alkalommal tartanak záróvizsgát és diplomaosztót. Mesterszakon negyvenen, míg alapszakon hatvanhárman vizsgáztak most.

Dr. Faragó Sándor rektor köszöntőjében az élethosszig tartó tanulás fontosságát hangsúlyozta. Kiemelte: olyan diplomát szereztek, ami megfelelő életpályát biztosít számukra. Mint mondta, az agrárium, az élelmiszer-előállítás az egyik legnagyobb elhivatottságot követelő hivatás.

A diplomaosztón megjelent dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára, aki elmondta, e diplomák fedezete az a közel két évszázada felhalmozott tudás, amit Magyarország legrégebbi agráregyeteme képvisel.

A diplomákat dr. Schmidt Rezső adta át a végzetteknek, akiknek közel hetven százaléka rendelkezik nyelvvizsgával. Ez utóbbi országos szinten is kiemelkedő.

Az ünnepségen jelen volt dr. Árvay István, Mosonmagyaróvár polgármestere is, aki tiszteletbeli mosonmagyaróvári polgárokká fogadta a végzetteket.

Fotó: Milkovits

2015/2

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az