Csapdával fognák be a rókákat

Csapdával fognák be a rókákat

- Kategória: Hírek

Egyhangúlag támogatta a képviselő-testület a mosonmagyaróvári önkormányzat valamennyi cégének jövő évi üzleti tervét a decemberi ülésen.

A városban állítólag egyre gyakrabban felbukkanó rókák miatt szólalt fel napirend előtt Jávor Miklós a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki ülésén. A jobbikos képviselő mint mondta, több lakossági észrevétel is eljutott hozzá, miszerint az elmúlt időszakban gyakorta bukkannak fel rókák a város különböző részein. A bejelentések szerint az állatok viselkedéséből akár veszettségre is lehet következtetni. A városatya azt tudakolta a polgármestertől, milyen szervhez, vagy hatósághoz fordulhatnak a lakók, ha környezetükben ilyen vadállattal találkoznak.. Dr. Árvay István kifejtette: az elmúlt időszakban a hivatalba is érkeztek ilyen bejelentések. Ezek nyomán a rendészek, az állatvédők és a NÉBIH illetékes szakemberei is foglalkoztak az üggyel, ám rókát ez idáig nem találtak. Lakott területen ezeket az állatokat kilőni nem lehet, csupán csapdával tudják befogni. Lakossági bejelentés alapján a jegyző, vagy az állategészségügyi hatóság a vadászokkal csapdákat helyeztet ki az érintett területeken.

DSC_9901

A napirendek sorában tárgyalták a képviselők az önkormányzat céginek – Aqua Kft., Flesch Nonprofit Kft., Movinnov Kft., Szociális Foglalkoztató Kft., Városüzemeltető és Fenntartó Kft. – jövő évi üzleti tervét. A társaságok mindegyikénél a felügyelő bizottság és az önkormányzat szakbizottsága is egyhangúlag javasolta a testületnek elfogadásra az üzleti terveket, amiket a képviselők is ellenszavazat és tartózkodás nélkül támogattak.

(A testület további döntéseiről is a későbbiekben részletesen beszámolunk.)

DSC_9897

Ez is érdekelhet...

Rendőrautóval ment óvodába Adrienn

Különleges ajándékot kapott hatodik születésnapjára a püski Tar