Cappy és Thor kiszagolta a cigit

Cappy és Thor kiszagolta a cigit

- Kategória: Hírek

Több mint 2 ezer doboz adózatlan cigarettát találtak egy furgon szállítmányában elrejtve a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei Hegyeshalomnál.

A pénzügyőrök az M1-es autópályán, Hegyeshalomnál állítottak meg egy furgont. A jármű rakterében ipari kompresszort szállítottak. A sofőr állítása szerint az autót Szegeden kölcsönözte és a kompresszort javítani vitte volna Bécsbe. A fináncok azonban megállapították, hogy a kompresszort házilag átalakították.
A sofőr azzal védekezett, hogy az autó kölcsönzése után a járművet egy ismeretlen személynek üresen átadta, aki azt a kompresszorral a rakterében hozta vissza javításra. A pénzügyőrök a tartály tetejére hegesztett elektromos motort leszerelték és alatta egy csavarokkal rögzített lemezajtót találtak. A helyszínen lévő Cappy és Thor nevű szolgálati kutyák a pénzügyőröknek jelezték, hogy a lemez alatt cigaretta rejtőzik. A rejtekhelyről több mint 2 ezer doboz különböző márkájú adózatlan cigaretta került elő. A sofőr a dohányterméket nem ismerte el sajátjának, elmondása szerint nem volt tudomása arról, hogy a szállított kompresszorban cigaretta van. A pénzügyőrök a több mint kétmillió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták és orgazdaság miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

cigi ciigi002

Ez is érdekelhet...

Makett kiállítással indul a szezon – Idén ismét Mosonban tartják a Szent István Napokat

„Indul a szezon – Tavaszt várva, nyárra készülve…”