Bűnszervezetben csempészték az embereket

Bűnszervezetben csempészték az embereket

- Kategória: Hírek

Vádemelést javasol a rendőrség egy a bűnszervezet kilenc tagjával szemben, akik illegális migránsok utazását szervezték Magyarországról Ausztriába.

Bűnszervezetben elkövetett embercsempészés megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást két afgán férfi és hét magyar bűntársukkal szemben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A nyomozás adatai szerint a bűnözői csoport 26 éves afgán vezetője a szintén afgán állampolgárságú 29 éves bűntársával, illetve annak 59 éves magyar élettársával közösen szervezte meg 2016. márciusában illegális migránsok Magyarországról Nyugat-Európába történő szállítását. Az országba érkezett és a bicskei menekülttáborban elhelyezett migránsok a bűnszervezet vezetőjétől megkapták a Magyarországon élő afgán férfi telefonszámát, aki további utazásukat szervezte meg. Ebben segített neki az élettársa, aki olyan magyar sofőröket toborzott, akik vállalták a külföldiek Bicskéről Ausztriába történő szállítását. A járművezetők alkalmanként 300-500 eurót kaptak, volt köztük olyan, aki egy nap alatt két utat is lebonyolított.

A nyomozást információkkal segítették az osztrák és a szlovák hatóságok is, akik országukban több magyar sofőrt is elfogtak. Az afgán-magyar pár irányításával az összehangoltan működő bűnszervezet 16 alkalommal legalább 84 illegális migránst szállított Ausztriába.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a nyomozást befejezték, és a bűnszervezet kilenc tagja ellen vádemelési javaslattal a napokban küldték meg a keletkezett iratokat a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészségnek.

Ez is érdekelhet...

Makett kiállítással indul a szezon – Idén ismét Mosonban tartják a Szent István Napokat

„Indul a szezon – Tavaszt várva, nyárra készülve…”