Autópálya csomópont és vasúti felüljáró 3,5 milliárdból

Autópálya csomópont és vasúti felüljáró 3,5 milliárdból

- Kategória: Hírek

Két éven belül új vasúti felüljárót és autópálya csomópontot építenek Mosonmagyaróváron. – jelentette be Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök este Mosonmagyaróváron. Erre 3,5 milliárd forintot fordít a kormány.

DSC_6687

A város fejlesztési elképzeléseiről tárgyalt Lázár János, miniszterelnökséget vezető miniszter, Árvay István polgármester és Nagy István államtitkár, a térség országgyűlési képviselője csütörtök este a mosonmagyaróvári városházán. A megbeszélést követően Lázár János bejelentette: a kormány 3,5 milliárd forintot biztosít arra, hogy megépüljön a városban a tervezet vasúti felüljáró és az új autópálya csomópont. Ezzel újabb ipari területeket hozhatnak létre, ami növelheti a város adóbevételét. A miniszter kiemelte: a kormány már korábban megállapodást kötött a fejlesztésekről a két megyei jogú várossal, Győrrel és Sopronnal. Ez a megye azonban hárompólusú, a harmadik pólus Mosonmagyaróvár. A város dinamikusan fejlődik, lakossága évente ezerrel növekszik. Ilyen növekedésre csupán Budapest elővárosaiban van példa. Éppen ezért tekintik kiemelt feladatnak Mosonmagyaróvár fejlesztését. Ennek előkészítésében nagy szerepe volt a térség országgyűlési képviselőjének.

DSC_6694

„Nem halat, hanem hálót akar biztosítani a kormány a városnak.” – hangsúlyozta Lázár János. Hozzátette: nem felesleges pénzszórás a város kérése, hanem a gazdaság fejlesztését szolgálja az elképzelés, amire már a konkrét tervek is megvannak. Éppen ezért az fogja javasolni a kormánynak, hogy Mosonmagyaróvár ügyét külön kezeljék és biztosítsanak forrást a fejlesztések megvalósításához. A tervek szerint 3,5 milliárd forintos állami támogatásból két éven belül megvalósul a tervezett vasúti felüljáró és egy új autópálya csomópont kiépítése, amivel újabb ipari területek feltárására nyílik lehetőség a városban.

DSC_6662

Ez is érdekelhet...

Környezetvédelmi díjjal ismerték el a Vackor Óvodát

A „Mosonmagyaróvár Város Környezetvédelméért” díj átadásával kezdődött az